Sayfa: [1] 2
|
 |
|
Gönderen
|
Konu: Poezi shqip (Okunma Sayısı 1109 defa)
|
Gülseven
Site Moderatörü
İnatçı Arnavut
...Shqiptarja_Gjylishi...
|
Bu baslik altinda arnavutca siirleri paylasalim...
KUR NJE MENGJES
Do te jete mengjes e une do te vi patjeter. Mbi xhaketen time do te kene rene petale Nga lulet e kumbulles se vjeter, Nga lulet e thanes se tharet.
Ahere ti s'do te jesh zgjuar akoma. Une do te them emrin tend ne xhame Dhe do te vershellej te dashuren kengen tone: "Ti cele heret, moj bajame!"
Do vershellej ngadale-ngadale E s'do prish gjumin tend te bukur. Do bien mbi mua petale E do ulet ne sup nje flutur...
E, kur syte te hapesh, do te shohesh Romantikun e perjetshem ne xhame Dhe kengen e dashur do njohesh: "Ti cele heret, moj bajame!"
DRITERO AGOLLI
NE ZAMAN BIR SABAH
Bir sabah olacak ve ben kesin gelecegim. Ceketimin ustune bir petale dusmus olacak Eski erigin ciceklerinden, Kuru kizilciklarin ciceklerinden.
O zaman sen hala uyanmamis olacaksin. Ben senin adini pencerelere soyleyecegim Ve bizim sarkimizi soyleyecegim kisik sesle: “ Sen erken actin, bagdem!”
Yavas yavas islik calacagim Ve senin guzel uykunu bozmyacagim. Ustume petale dusecek Ve omuzuma bir kelebek konacak…
Ve gozlerini actiginda pencerelerde Muebbet romantigini goreceksin Ve sevdigin sarkiyi taniyacaksin: “ Sen erken actin, bagdem!”
|
|
|
|
|
|
Besa e shqiptarit është një kamje, pasuri, që nuk e ka popull tjetër në botë.
|
|
|
buse
İnatçı Arnavut
Asla Asla Deme ! !
|
Faleminderit Gülseven.. Yalnız şu ''petale''ne anlama geliyor? Anlamadım..?
|
|
|
|
|
|
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Ben bir ''Başörtülüyüm'' Elimizde İslam sancakları Gönlümüzde umut parıltıları Hergeçen gün kaybolan ümitlerle Ben bir ''Başörtülüyüm '' . . .
|
|
|
Gülseven
Site Moderatörü
İnatçı Arnavut
|
valla ben de o sozun anlamini bilmedigim icin kirmiziyla yazdim. Arastirmaya devam ediyorum bulursam anlamini yazarim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pitola
Yeni üye
amcamın oğlunun lakabı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smg
Arnavut
|
paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rebel
İnatçı Arnavut
guzelmıs baya tesekkurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gülseven
Site Moderatörü
İnatçı Arnavut
|
Faleminderit Gülseven.. Yalnız şu ''petale''ne anlama geliyor? Anlamadım..?
Petale cicegin yapraklarina denirmis Faleminderit Tirana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gülseven
Site Moderatörü
İnatçı Arnavut
|
Manastiri
Qytet i vjetër dhe i bekuar, Nga Ilirët i themeluar, Me rrënjë të thella historike, Legjendare dhe mistike.
Ishe qendër kombëtare, Për mbarë botën shqiptare, Me familje të shquara, Kurrë të pa haruara.
Aty u shpall Hyrijeti, U vendos dhe Alfabeti, Si dhe shtypshkrojna shqiptare, Univerzale dhe evropiane.
Tani s’je ai qe ishe, s’i ke shqiptarët që kishe, shumica në Turqi të shkuan, Qiriazët t’u sllavizuan.
Atyre që kanë mbetur, Në Turq që s’janë tretur, U digjen dzqane e shtëpi, Për t’i larguar ne Turqi.
Por, kur dihet qëllimi, Nuk duhet humbur durrimi, Dhe vendlindja yduhet Lëshuar, Aty duhet qëndruar.
Reshat Nexhipi
Manastir
Eski ve kutsal kent, Ilırlerden temellenmiş, Derin tarihsel köklerle, Efsanevi ve felsefeli.
Milli merkez idin, Bütün arnavut dünyası için, Hiçbirzaman unutulmamış, Tanınmış ailelerle.
Burda Hüriyet ilan edildi, Alfebe de yerleştirildi, Arnavut basin yayini da, Universal ve evropyan.
Şimdi eskiden olduğun gibi değilsin, Eskiden olan arnavutların yok, Birçoğu Türkiyeye gitti Kiriazlar slavlaştı.
Burda kalanların, Türk olarak erimeyenlerin, Evleri ve dükkanları yakıldı, Türkiyeye kovmak için.
Fakat amaç bilindiği zaman, Sabır kaybedilmemeli, Ve doğum yeri bırakılmamalı Orda durulmalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konyus
İnatçı Arnavut
|
Paylaştığın için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
llokum
Yeni üye
Arkadaslar ben arnavutca siir biliyorum fakat anlamini bilmiyorum...:=) isterseniz anlamlarinida siz yazin...:=)A$k siirleri:=)
Nese lotet ne sy te pikojne ngadale kujto zemren time qe dikur ta pata fale nese e ndjen zemren aq shum te lenduar kujto si ndihesha une kur me pate tradhetuar - Ta dhurova zemren ti me lendove, ta dhurova dashurin ti se pranove Ta dhurova syrin ti me verberove Ta dhurova jeten Ti me ike bashk me te
|
|
|
|
|
|
|
|
|
llokum
Yeni üye
bana bunun anlamini yazarsaniz sevinirim...
Je larg me kilometra por ne zemer Ase milimetra asgje nuk dua prej Teje vetem met pas afer meje
Nuk i besova veshve nuk besova Ne mua kur me goje ti the Se te dua Ma mire eshte te Vdes ti mbylli keta sy se Te jetoj ne ket bote Pergjithmone pa ty
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gülseven
Site Moderatörü
İnatçı Arnavut
|
bana bunun anlamini yazarsaniz sevinirim...
Je larg me kilometra por ne zemer Ase milimetra asgje nuk dua prej Teje vetem met pas afer meje
Nuk i besova veshve nuk besova Ne mua kur me goje ti the Se te dua Ma mire eshte te Vdes ti mbylli keta sy se Te jetoj ne ket bote Pergjithmone pa ty
Kilometrelerce uzaksin fakat kalbimde Ne millimetre ne baska bir sey istiyorum senden Sadece yakinimda olmani Baskalarina inanmadim, bana dediginde Inanmadim, sen kendi agzinla seni seviyorum Dedigin zaman Bu dunyada her zaman Sensiz yasayacagima Olsem daha iyi, bu gozleri kapatsam Daha iyi…..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arnavutoglu_3
Tecrübeli Arnavut
Florida - Tampa - Clearwater
|
Ellerinize saglik siirler cok guzel. Bende siir ezberlemeyi severim. Bunlari da ezberlemeye calisacam en yakin zamanda insallah. Amerika dan selamlar
|
|
|
|
|
|
Ask Imamdir Bize Gonul Cemaat Dost Yuzu Kibledir Daimdur Salat
--YunusEmre--
|
|
|
Gülseven
Site Moderatörü
İnatçı Arnavut
|
Arkadaslar ben arnavutca siir biliyorum fakat anlamini bilmiyorum...:=) isterseniz anlamlarinida siz yazin...:=)A$k siirleri:=)
Nese lotet ne sy te pikojne ngadale kujto zemren time qe dikur ta pata fale nese e ndjen zemren aq shum te lenduar kujto si ndihesha une kur me pate tradhetuar - Ta dhurova zemren ti me lendove, ta dhurova dashurin ti se pranove Ta dhurova syrin ti me verberove Ta dhurova jeten Ti me ike bashk me te
Gozunde yaslarin yavas yavas Akiyorsa Benim kalbimi hatirla Bir zamanlar sana verdigim, Kalbini o kadar yaralanmis hissediyosan Beni aldattigin zaman Benim nasil hissetigimi hatirla Sana kalbimi bagisladim Sen incilttin Askimi bagisladim Sen Kabul etmedin Gozumu bagisladim Sen hurafe ettin (verberove) hayatimi bagisladim Sen onunla beraber gittin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
llokum
Yeni üye
Gülseven..cok tskler ya...süpersin...:=)
gercekdende bu ssirde harika ya...:=)))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sayfa: [1] 2