Sayfa: [1] 2
|
 |
|
Gönderen
|
Konu: KOSOVA ile ilgili siirlerimizi yazalım... (Okunma Sayısı 1075 defa)
|
arnavut_basketchi
Üyemiz
aRNaVuT_BaSKeTcHi
|
Kosova Ekranı açmaya elim varmıyor elim, Reklamlarda kan var,haberlerdeyse ölüm, Nedir bu savaşlar masum insana zulum, Kosova değil o yanan,benim yüreğimdir... *** Bosna da çocuklar;gözleri yaşlı yaşlı, Kosovada savaş;dinmeyen yara sancı, Hedef almış bebeyi hain sırp nişancı, Kosova değil o yanan,benim yüreğimdir... *** Arınmalı dünya nükleer silahlardan, Çekilmeli bu tanklar cadde sokaklardan, Parsel almak neymiş kara kara topraktan Kosova değil o yanan benim yürğimdir... *** Haç'lısı,Taç'lısı,Müslüman,musevi'si, Hoşgörüyle bulsa kardeşce barış sevgi Bitse savaşlar,bitse insalığın derdi, Kosova değil o yanan benim yürğimdir... *** Attığın mermi Sırp,Müslümanı değil; Gelir beni vurur ta yüreğim özünden, Yaptığın her harp ırkı mesepleri değil Gelir tâ beni bulur gez göz mim izinden, Kosova değil o yanan benim yürğimdir. KAYNAK:
|
|
|
|
|
|
O zaman bende sana Do Not Disturb Diyorum...
|
|
|
Gülseven
Site Moderatörü
İnatçı Arnavut
...Shqiptarja_Gjylishi...
|
Faleminderit, Orcun.
|
|
|
|
|
|
Besa e shqiptarit është një kamje, pasuri, që nuk e ka popull tjetër në botë.
|
|
|
buse
İnatçı Arnavut
Asla Asla Deme ! !
|
Kosova (Mehmet Akif Ersoy)
Nerede olsam karşıma çıkıyor bir kanlı ova Sen misin yoksa hayalin mi vefasız kosova Hani binlerce mefahirdi senin her adımın Hani sinende yarıp geçtiği yol Yıldırım’ın Hani asker, hani kalbinde yatan şah-ı şehid Söyle Meşhed öpeyim secde edip toprağını Yokmudur Murad’ın sende iki üç damla kanı
|
|
|
|
|
|
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Ben bir ''Başörtülüyüm'' Elimizde İslam sancakları Gönlümüzde umut parıltıları Hergeçen gün kaybolan ümitlerle Ben bir ''Başörtülüyüm '' . . .
|
|
|
BurrBatoss
Tecrübeli Arnavut
ARNAVUTLUK.
Üç beyinsiz kafanın derdine, üç milyon halk,
Bak, nasıl doğranıyor? Kalk, baba, kabrinden kalk!
Diriler koşmadı imdadına, sen bari yetiş...
Arnavutluk yanıyor... Hem bu sefer pek müthiş!
Tek kıvılcım kabarıp öyle cehennem kustu:
Ki hemen kol kol olup sardı bütün bir yurdu.
O ne yangın ki: ocak kalmadı söndürmediği!
O ne tufan ki: yakıp yıktı bütün vadiyi!
Âşinâ çehre arandım... O, meğer, hiç yokmuş...
Yalınız bir kuru çöl var ki, ne sorsan hâmuş!
Âşinâ çehre de yok, hiçbirinin yâdı da yok;
Yakılan bunca hayatın, hani, ecsâdı da yok!
Yoklasan külleri, altından, eminim, ancak,
Kömür olmuş iki üç parça kemiktir çıkacak!
Baba! En sevgili annen, o senin öz vatanın
Olacak mıydı feda hırsına üç kaltabanın ?
Dedemin sürdüğü, can ektiği toprak gitti...
Öyle bir gitti ki hem; bir daha gelmez ebedî!
Ne olurdun bunu kalkıp da göreydin acaba?
«Meşhed» in beynine haç saplanacak mıydı baba!
Ne felâket: dönüversin de mesâcid ahıra,
Hırvat'ın askeri tepsin çıkıp üstünde hora!
Bari bir hâtıra kalsaydı şu toprakta diri...
Yer yarılmış, yere geçmiş şühedâ türbeleri!
Ah Meşhed! O ne? Sahandaki meyhane midir?
Kandilin, görmüyorum, nerde? Şu peymâne midir?
Ya harîminde yatan şapkalı sarhoşlar kim?
Yoksa yanlış mı? Hayır, söyleme, bildim... Bildim!
Basacak mıydı, fakat göğsüne Sırb'ın çarığı?
Serilip yerlere binlerce şehidin sarıgı,
Silecek miydi en alçak neferin çizmesini?
Dürtecek miydi geçen, leş gibi her limesini?
Ya şu üç parçalı bayrak dikilirken tepene,
Neye indirmedi, kim çıktı bu halkın önüne?
Hani, milletlere meydan okuyan kavm-i necib?
Karadağ haydudu, Sırp eşşeği, Bulgar yılanı,
Sonra Yunan iti, çepçevre kuşatsın vatanı...
Tarumar eyleyiversin de bütün ordumuzu...
Bizi kovsun, elimizden alarak yurdumuzu...
Kimsesiz ailelerden kimi gitsin bıçağa;
Kimi bin türlü fecaatle çekilsin kucağa...
Birinin ırzı heder, diğerinin hûnu helâl...
İşte, ey unsur-u isyan, bu elîm izmihlal.
M.Akif ERSOY.
|
|
|
|
|
|
Her Şeyim Diyebilirsin ve Olabilirsin! Ama Arnavutum Demekle Arnavut Olamassın! Çünkü! Arnavut olunmaz... Arnavut Doğulur!!! [img]http://theranda.com/portal/images/IsaBoletin_Vlore
|
|
|
RUGOVAN
Arnavut
____ATAM İZİNDEYİZ____
|
Kosova’ya Ağıt Dün yine Bir çığlık koptu balkanlardan İmdat diyordu ecdat yadigarı Yüreğimizden avuç avuç kan içti Şerefsiz kahbe sırbistan  Selalar verilmez oldu Ezan sesleri de kesildi Sanki sanki boğazım düğümlendi Eyvah vurdu bu itler bizi Şerefsiz kahbe sırbistan  Sıladan yardan haber gelmez oldu Giden yiğitler de dönmez oldu Gök yüzünü kara bir duman bürüdü Yine bir köy yaktı hainler Şerefsiz kahbe sırbistan  Analar bacılar feryat ettiler Yüzbinler yollarda telef oldular Kundaktaki bebeler açlıktan öldüler Yüreğimizi yaktılar ağlattılar bizi Şerefsiz kahbe sırbistan  Fehmi Gildiroğlu  me ket vjersh qi e ke shkrua rrnofsh sa malet.. 
|
|
|
|
|
|
SHQIPERIA E MADHE E VETMJA ALTERNATIVE
ATAM İZİNDEYİZ...BESSA BESS
|
|
|
arnavut_basketchi
Üyemiz
aRNaVuT_BaSKeTcHi
|
|
|
|
|
|
|
O zaman bende sana Do Not Disturb Diyorum...
|
|
|
Princësh
Zog Torunu
Moderatör
İnatçı Arnavut
Princësh
|
Canım oglum harıka sıır paylasmıssın yenılerını beklıyorum. 
|
|
|
|
|
|
.ZOGU TORUNU. Princësh  [
|
|
|
S@LİH
İnatçı Arnavut
Yarın geri kalan ömrümüzün ilk günüdür..
|
orcuncum ellerıne saglık devamını beklyoruz sitemısde daha cok gormek ısterıs senı..
KOSOVA KAN AĞLIYOR
(Kosova Halkına)
Artık şaşırtmıyor beni görünmezliğin şiiri Sus payı yalnızlığımla Sadece sana ağlayabiliyorum Kosova Ve sadece sana yazabiliyorum şiirlerimi Talan edilmiş evlerde Duvarda asılı kalan bir resime Belki kırık bir eşyaya Belki de Rızasızca çalınan genç kızlığıma ağlayabiliyorum artık
Aydınlıklara açılır sandığım kapıların ardından Bir çığlık geliyor karanlık gecelerin içinden Çığlığın içindeki sessizlik oluyorum bir an da Bir yıldız tanesi gülümsüyor bana umarsızca O an da yok olan umutlarımı Rızasızca çalınan genç kızlığımı Ve seni görüyorum Kosova seni görüyorum
Artık ne eski güzelliğin kaldı Ne de barış içinde yaşayan insanların O çok sevdiğim dostlarımı Hatta anamı babamı kardeşlerimi İstemeden verdim toprağa senin uğruna Gözümü bile kırpmadan Uğrunda canımı feda etmeye hazırım Kosova hazırım
Ölümün karşısında dimdik ayaktayım işte Kanın sıcaklığı sütün beyazlığı Suçun karşısında suçsuzluğu Umutsuzluğun karşısında umudu Ölümün karşısında ölmezliği öğrendim senden Her şeye rağmen hayat devam edecek Kosova devam edecek
Hasreti yırtıp atmak istiyorum yüreğimden Ölümü bekleyen mahkûm gibi Acılar içinde deviniyorum Bir savaş istila etti şiirlerimi tüm düşüncelerimi Karanlıkta sesler duyuyorum Yardım isteyen insanların çığlığını Bombalanan evlerin yıkılışını Ve acımasızca sıkılan silah seslerini Bir an da bir kabus bir karanlık çöktü gündüzümüze Bulutlar saklandı yağmurlar bize küstü Ve dahası ben sana hasret kaldım Kosova hasret kaldım
Yüreğimde kurşunlar sıkılsa da Ağıtlar yakılsa da yıkılan düşlere Yalnızlığı çizsek te yüreğimizin taa orta yerine Bildiğim tek şey var
Kosova kan ağlıyor dostlar Dostlar kan ağlıyor
KOSOVA / 1999
EMİNE SEVİNÇ ÖKSÜZOĞLU
|
|
|
|
|
|
♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥ ♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥ (_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_) ♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.
|
|
|
Princësh
Zog Torunu
Moderatör
İnatçı Arnavut
Princësh
|
KOSOVA
kosova lideri fatmir seydiu’ya.
Karlı kış gününde çocuk ve kadın Dökülmüş yollara ayağı yalın. Çaresi yok mu bu azgın yaranın? Kosova! Bildim ki yaran çok derin. Dokunsam yanacak al al güllerin.
Anne; hani bizim güzel yurdumuz? Önümüz ölüm yolu, ateş ardımız. Denizler taşırdı onmaz derdimiz. Kosova yaylası, çiçeğin aldır. Sil gözyaşlarını, başını kaldır.
Bayırında doru taylar gezerdi, Ovasında serin yeller eserdi. Minarelerinde ezan tüterdi. Kosova yaylası, çiçeğin sarı, Nasıl unuturum o diyarları?
Sen yanarsın, dünya eyler temaşa Ömrüm senin olsun, ebedi yaşa. Unutmak mı dedin? Zinhar ve hâşâ! Kosova; yaranı ver ben sarayım, Sana karşı ben bir alnı karayım.
Doru tayın nal sesidir bu sesler Kasırgadır kıyamdaki nefesler Kursaklarda taş kesildi hevesler. Kosova yaylası, yolum olursun; Kıyarım nikâhı benim olursun.
Kadir TURAN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konyus
İnatçı Arnavut
|
Şiirlerin hepsi harika.emeğinize sağlik. Orcun'un emeğine bin sağlik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Princësh
Zog Torunu
Moderatör
İnatçı Arnavut
Princësh
|
KOSOVA'NIN DOĞUŞU Anaların yürekleri dağlandı. Babaların gözleri bağlandı. Eşikteki çocukların ciğerleri parçalandı. Sanki mahşer günü gibi, Her geçen gün bin beterdi. Ne analar, ne balar, ne kardaşlar Şehit düştü bu toprağa Yarım kalan sevdalılar Hasretle can verdi. Çok mu şey istediler, Sadece bağımsızlık dediler Elbet, gelecekte bir gün gelecekti... Ya bağımsızlık dediler ya da güneş batıdan doğsun Güneş açtı bir sabah Sanki isyan edercesine O gün bu gündür güneşin doğuşuyla Suyun akışıyla Çift başlı kartalın uçuşuyla Kosovanun doğduğu gündür bu gün.
YAZAN : Ibrahım GURGUR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konyus
İnatçı Arnavut
|
Yazarın emeğine sağlık.Paylaştığınız için teşekkürler Gülden.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurmanovalı
Arnavut
|
 KOSOVA  KosovaKalbi olan insan bunları izlediği zaman Oradakileri görüp kalamaz ağlamadan Sevgi, aşk nerede; hani yürek nerede kaldı Odun değil yürek, daha çok yanmalı odundan Vaktiyle onlar da gülerdi ama ağlamazdı Akıllanın ey gülenler neşeniz kaybolmadan İpe un sereriz de biz, hüzünleri görmeyiz Bari ibret olsun bize can kopuyor canandan Rotamız sevgi deriz de yolumuzu bilmeyiz En kötü zaman ayrılmaktır, o sevilen yardan Taht-ı gönülden ayrıldı yâr, nasıl da görmeyiz Olsun be, bir kalbimiz kaldı onu da vermeyiz Lâle bahçeleri olsun kalbimizde kızıldan Sana, bana herkese yetecek kadar sevgi var Uzaklarda aramayın, o sizin kanınızdan Ne olursa olsun, Kosova kalbimize sığar Ben o an malımı değil canımı verdim ona İstedim sevgiyi, yağdı üstüme her kıtadan Zahmet olmaz, dua edelim cananlar Canına El açıp yalvaralım O’na, menfaat ummadan Enis Kozlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TiriqiL
Yeni üye
sana ne soyleyecegimi bilemiyorum ama bize ne kadar yakin oldugunuzu gosterdiniz , hem savastan once hem savasta hem savastan sonra ve hala devam ediyosunuz , sagolun , bu siir beni cok duygulandirdi ... Kosova Ekranı açmaya elim varmıyor elim, Reklamlarda kan var,haberlerdeyse ölüm, Nedir bu savaşlar masum insana zulum, Kosova değil o yanan,benim yüreğimdir... *** Bosna da çocuklar;gözleri yaşlı yaşlı, Kosovada savaş;dinmeyen yara sancı, Hedef almış bebeyi hain sırp nişancı, Kosova değil o yanan,benim yüreğimdir... *** Arınmalı dünya nükleer silahlardan, Çekilmeli bu tanklar cadde sokaklardan, Parsel almak neymiş kara kara topraktan Kosova değil o yanan benim yürğimdir... *** Haç'lısı,Taç'lısı,Müslüman,musevi'si, Hoşgörüyle bulsa kardeşce barış sevgi Bitse savaşlar,bitse insalığın derdi, Kosova değil o yanan benim yürğimdir... *** Attığın mermi Sırp,Müslümanı değil; Gelir beni vurur ta yüreğim özünden, Yaptığın her harp ırkı mesepleri değil Gelir tâ beni bulur gez göz mim izinden, Kosova değil o yanan benim yürğimdir. KAYNAK:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dashuri_
İnatçı Arnavut
Shkup Esra
|
Bir şiirde benden Kosovamız İçin........... Bu güzel fikir için Teşekkürler Orçun Kosovalı ÇocukNeden Kosovalısın çocuk İngiliz olsana Fransız olsana Eğer Kosovalı olmasaydın Annen ölmezdi Kara çalınmazdı alnına Aç kalmazdın Yüreğin sızlamazdı Kosovalı olmasaydın Çocuğun da Kosovalı olmayacaktı Görmeyecekti kardeşinin kundaktaki ölüsünü Babası zalim bir mayınla uçup gitmeyecekti Çocuk, Kosovalı olmasaydın Bu kadar güçlü olmayacaktın belki de Fransızı İngilizi inleten sana vız gelmeyecekti Dimdik durmayacaktın şimdiki gibi Barışa bu kadar sevdalı Aşkına bu denli tutkun olmayacaktın Eğer Kosovalı olmasaydın bilmeyecektin "Ölüm de var" Volkan Göler
|
|
|
|
|
|
>>>>T۪۫۰۪۪۪۫۫۫E۪۪۫۫۰-●-۰۪۫D۪۫۰۪۫U۪۫۰۪۫A۪۪۫۫۰-●-۰۪۫L۰۪۫O۰۪۫Q۰۪۪۫۫K<<<<
|
|
|
|
Sayfa: [1] 2