Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
14 Ekim 2008, 17:01:21

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Her Türlü İstek, Öneri Görüşleriniz ve Sorunlarınız İçin admin@arnavutuz.com Mail Yolu Yada Msn Ekleyerek Bildirebilirsiniz

admin@arnavutuz.com

Cdo Deshire, Propozim A Po Mendim Tuajin Mund Te Na e Beni Te Ditur Nepermjet Mailit admin@arnavutuz.com Ose Duke Na Rregjistruar Ne Listen Tuaj Te Msn
84765 Mesaj 7831 Konu Gönderen: 6139 Üye
Son üye: sysreb
Ara:     Gelişmiş Arama
+  Www.Arnavutuz.Com | Gerçek Arnavutların Buluşma Noktası
|-+  ARNAVUT EDEBİYATI
| |-+  EDEBİYAT(Letërsia) (Moderatör: Tirana)
| | |-+  Koçi Bey diye bir kitabı duyan var mı
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Koçi Bey diye bir kitabı duyan var mı  (Okunma Sayısı 1002 defa)
aktas-81

Yeni üye
*

Koçi Bey diye bir kitabı duyan var mı
« : 09 Mayıs 2008, 23:17:31 »

Ortaokul öğrencisiyken değerli ingilizce öğretmenim Ahmet ŞEN (nur içinde yatsın) Koçi Bey diye bir kitaptan bahsetmişti, aradan bunca yıl geçmesine rağmen hala bulamadım. Okuyanınız var mı? Varsa nerede bulabilirim?

insanları yargılarsan, sevmeye fırsat bulamazsın
Rüştü MENGUTAY

Tecrübeli Arnavut
*

Ynt: Koçi Bey diye bir kitabı duyan var mı
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2008, 00:09:08 »

Sayın Aktaş-81

Ben Rüştü Hocan;Nasıl bir kitaptı nelerden bahsediyordu.Bir ara İngilizce yazılmış bir kitabı vardı rahmetlinin Arnavutlar alehinde bir ingiliz yazar atmış tutmuş ve derste sizlere okumuş ve bir ara sınıfta ingilizce öğretneninizle sizler öğrenciler arası bir tartışma konusu olmuş bazı öğrencilerimiz durumu
velilerine aktarmışlardı o olayla ilgilimiydi.ondan mı bahsediyorsunuz.Babana ve hepinize selamlar.
Baban ne zaman Kayseriden geliyor?Özledim hiç değilse mesajlarla buradan İst.görüşelim,

BİR SEVDASIN TÜRKİYEM VE KOSOVAM
atdhe

İnatçı Arnavut
*

Arnavut olan herkese kapım açık..

« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2008, 00:23:16 »

Harika bir buluşmaya şahit oluyoruz galiba...

Ben öldüğümde, dönebilirmiyim çayıra
Baharda dağlarımın üzerinde,
Sonbaharda kaçarım tohuma.
Ben öldüğümde, dönebilirmiyim suya,
Buğulu nefesim
Yağmur gibi düşer kırlara.
Ben öldüğümde, dönebilirmiyim taşa,
Ülkemin sınırlarının üzerinde
Olayım bir sınır
Yusuf

İnatçı Arnavut
*

« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2008, 00:25:59 »

Harika bir buluşmaya şahit oluyoruz galiba...

Embarrassed Embarrassed Embarrassed
Rüştü MENGUTAY

Tecrübeli Arnavut
*

« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2008, 14:10:22 »

Sayın Yusufi ve Atdhe Arnavut Hemşehrilerim.

Aktaş-81 Benim Aydın Koçarlı Yeniköy Beldesi İlk öğretim okulunda emekli ayrılmadan önce uzun yıllar öğretmen ve okul müdürü olarak çalıştığım yıllardan öğrencimdir.İkimizde Yeniköylüyüz.O şimdi İstanbulda
ben ise kendi memleketim Yeniköydeyim.Kitap ile ilgili sorduğu soruya bir cevap niteliğnde yazdım.İlginç
değil mi? Evet Gerçektende bu sanal alemde bayağı ilginç.Nereden nereye karşılıklı iletişim kuruyoruz nerde Arnavutların buluşma noktası olan Arnavutuz com ve Arnavutum com  sitelerinde  tüm Arnavut hemşehrilerimizle birlikte paylaşıyoruz .Herkese selamlar,saygılar.

aktas-81

Yeni üye
*

« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2008, 07:24:40 »

Sayın Hocam öncelikle bu iki arkadaş olayı idrak edemedikleri için sohbetimizi ti ye almaya çalışıyorlar ve siz de hak veririsiniz ki bunların bu hareketlerine cevap vermeye bile gerek yoktur. Kitaba gelince arnavutların günlük yaşamları gelenekleri vb. özelliklerinin anlatıldığı bir kitapmış. Ahmet Hoca Yeniköy'e atanınca bizler hakkında biraz bilgi edinebilmek için okumuş.
En derin saygılarımı sunar ve en kısa zamanda görüşmek dileğiyle hocam..

(bir insanın gözü görmezse kördür,ona yardım edin, bir insan olaylara sadece tek yerden bakıyorsa dar görüşlü ve yorumlama kabiliyeti zayıftır. Bu tür insanlara rastlarsanız körlerden daha çok yardıma ihtiyaçları olduğunu unutmayınız.... Bir de bu uyarıyı anlamak için ince bir zeka istemez anlamak isteyenler fazla yorulmasın)

kadıköylü

Arnavut
*

« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2008, 10:40:05 »

Koçi bey aslen Arnavut asıllı bir Osmanlı devlet adamı ve entellektüelidir.  Görice'den devşirilerek enderuna alınmış ve orda yetişmiştir. 17.yy'da tımar sistemi ve yeniçeri ocağından başlayarak Osmanlının tüm sisteminin yozlaşmasının farkına varıp soruna ilk çözüm önerileri getiren kişidir. Osmanlının ancak sistemini köklü bir şekilde yenileyip geliştirmesiyle kötü gidişatı engelleyebileceğine dair yönetici sınıfı uyarmak amacıyla kaleme aldığı "koçi bey risalesi" kendisinin en önemli ve kalıcı edebi eseridir. Risalesini önce 4.Murad'a sonra Sultan İbrahim'e sunmuştur. Emekli olduktan sonra memleketi Görice'nin Plamet köyüne yerleşmiş ve orda vefat etmiştir.
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2008, 10:45:48 Gönderen: kadıköylü » Logged
konyus

İnatçı Arnavut
*

« Yanıtla #7 : 11 Mayıs 2008, 23:31:44 »

Sn Kadıköylü bilgilerin için teşekkürler... ben (aktas-81) sadsece bu kitabı nereden bulabileceğim konusunda yardımınızı rica ediyorum.. şimdiden ilgin için teşekkürler
Dashuri_

İnatçı Arnavut
*

Shkup Esra

« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2008, 23:49:06 »

(aktaş 81) ben Yusuf ve atdhe yani Vatan abimizin sizi tiye aldıgını düşünmedım konuyu baştan aşagı okudum bence yanlış anlamışsın bunu belırtmek ıstedım o kısıler böyle birşey yapmazlar yazdıkları ve ifadeleri de bence tiye aldıklarını göstermiyor saygılar Smiley

>>AKLI FUKARA OLANIN FİKRİ UKALA OLUR<<

___umurzita ___:(
kadıköylü

Arnavut
*

« Yanıtla #9 : 12 Mayıs 2008, 10:00:25 »

Sn Kadıköylü bilgilerin için teşekkürler... ben (aktas-81) sadsece bu kitabı nereden bulabileceğim konusunda yardımınızı rica ediyorum.. şimdiden ilgin için teşekkürler

İstanbulda ki sahaflarda bulunabilir sanırım. Fakat Osmanlıca kaleme alındığı için günümüz Türkçesiyle anlamak herhalde kolay olmayacaktır. Şimdi google'dan baktım Yılmaz Kurt isimli bir yazar tarafından günümüz türkçesine çevrilmiş ve akçağ yayınları isimli bir yayınevi tarafından basılmış. Ordan ulaşablirsiniz.
aktas-81

Yeni üye
*

« Yanıtla #10 : 13 Mayıs 2008, 21:13:32 »

kadiköylü çok teşekkür ederim, emeğine sağlık. fakat aradığım kitap bu değil.En azından benim aradığımın konusu, bu kitaptaki konularla alakalı değil. İstanbul' daki sahaflarda bulabileceğimi yazmışsın ama önce bir sahaf bulmam lazım Smiley (İstanbul'u pek bilmiyorum) Yine de çok teşekkür ederim

İllyrian

İllyrian
İnatçı Arnavut
*

SHQİPERİA E MADHE

« Yanıtla #11 : 13 Mayıs 2008, 23:20:47 »

kadiköylü çok teşekkür ederim, emeğine sağlık. fakat aradığım kitap bu değil.En azından benim aradığımın konusu, bu kitaptaki konularla alakalı değil. İstanbul' daki sahaflarda bulabileceğimi yazmışsın ama önce bir sahaf bulmam lazım Smiley (İstanbul'u pek bilmiyorum) Yine de çok teşekkür ederim
Beyazıtta sahafçılar çarşısını bulup oraya gitmeni tavsiye ederim. Bütük ihtimalle bulursun orada.

Po ku je Adem Jashariiii  Embarrassed

SHQİPERİA E MADHE
atdhe

İnatçı Arnavut
*

Arnavut olan herkese kapım açık..

« Yanıtla #12 : 13 Mayıs 2008, 23:37:00 »

Sayın Hocam öncelikle bu iki arkadaş olayı idrak edemedikleri için sohbetimizi ti ye almaya çalışıyorlar ve siz de hak veririsiniz ki bunların bu hareketlerine cevap vermeye bile gerek yoktur. Kitaba gelince arnavutların günlük yaşamları gelenekleri vb. özelliklerinin anlatıldığı bir kitapmış. Ahmet Hoca Yeniköy'e atanınca bizler hakkında biraz bilgi edinebilmek için okumuş.

(bir insanın gözü görmezse kördür,ona yardım edin, bir insan olaylara sadece tek yerden bakıyorsa dar görüşlü ve yorumlama kabiliyeti zayıftır. Bu tür insanlara rastlarsanız körlerden daha çok yardıma ihtiyaçları olduğunu unutmayınız.... Bir de bu uyarıyı anlamak için ince bir zeka istemez anlamak isteyenler fazla yorulmasın)

Senin gibi dar kafalı ve olaylara yüzeysel bakan bir insana aslında cevap vermeyi bile kendime yakıştıramazken,kendimi tutamadım yine..Arkadaş olayı idrak edemeyen sensin maalesef.Kimsenin kimseyi ti ye almak gibi bir düşüncesi yok ve olmazda,bende uzaktan bir tanıdığımı bu yolla bulduğum için bu buluşmanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir kişiyim.Üstelik rüştü hocam bende yaşcada büyük tıpkı benimde senden büyük olduğum gibi ben ne kadar ona saygılıysam sende bana saygılı olacaksın.Bak olabilirsin demiyorum dikkat et olacaksın diyorum.Birde tanımadığın insanlar hakkında bir daha yorum yaparken daha uslubunda daha dikkatli olmanı tavsiye ederim sana.

Ben öldüğümde, dönebilirmiyim çayıra
Baharda dağlarımın üzerinde,
Sonbaharda kaçarım tohuma.
Ben öldüğümde, dönebilirmiyim suya,
Buğulu nefesim
Yağmur gibi düşer kırlara.
Ben öldüğümde, dönebilirmiyim taşa,
Ülkemin sınırlarının üzerinde
Olayım bir sınır
Rüştü MENGUTAY

Tecrübeli Arnavut
*

« Yanıtla #13 : 14 Mayıs 2008, 11:42:25 »

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Senin gibi dar kafalı ve olaylara yüzeysel bakan bir insana aslında cevap vermeyi bile kendime yakıştıramazken,kendimi tutamadım yine..Arkadaş olayı idrak edemeyen sensin maalesef.Kimsenin kimseyi ti ye almak gibi bir düşüncesi yok ve olmazda,bende uzaktan bir tanıdığımı bu yolla bulduğum için bu buluşmanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir kişiyim.Üstelik rüştü hocam bende yaşcada büyük tıpkı benimde senden büyük olduğum gibi ben ne kadar ona saygılıysam sende bana saygılı olacaksın.Bak olabilirsin demiyorum dikkat et olacaksın diyorum.Birde tanımadığın insanlar hakkında bir daha yorum yaparken daha uslubunda daha dikkatli olmanı tavsiye ederim sana.

Moderatöre Bildir    Logged 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Sevgili Genç Arnavut kardeşlerim;

Biraz sakin olun bakalım,bakıyorum Arnavut inadınız ve damarınız tutmuş,almış gidiyorsunuz.Burası biz Arnavutların buluşma noktasıdır.Bu platformada Arnavut damarlarımızı biraz burkup iğdiş edeceğiz.
Birbirimizi olur,olmaz şeylerden kırmayacağız.Birbirlerimize karşı saygılı olacağız.Hemen bir bardak suda fırtınalar koparmayacağız.Ben bu sitedeki tüm gençleri çok seviyorum.Böyle olur olmaz şeylerden birbirimizi
kırmayalım.Dostlukları arkadaşlıkları pekiştirelim.Sizlere bir örnek vereyim ben ilk kardeş sitemiz olan Arnavut com sitesine girdiğimde site yöneticisi İliryalı ile ters düştüm.mesele Arnavut dilinin ve kültürünün şimdiki nesil tarafından bilinmemesinin sorumluları olarak bizim kuşağı sorumlu tutuyor ve yeni yetişen
nesili dut gibi asimile ettiğimizi idda ediyordu.Bende ona cevabımda bizim günahlarımızı alıyorsunuz ve yargısız infaz ediyorsunuz diye cevap verdi.Hatta Türk siyasi litarütüne geçmiş 79 li yıllara ait mazot yokluğu hat safhada.O ara Ecevitin o dönemdeki hükümeti yıkılmış Demirel hükümeti kurulmuş,yoklar kuyruklar hat safhada.İlkbahar mevsimi yaklaşmada Türk çiftçisi mazot sıkıntısı çekmekte.Günün konusu
mazot.Gazeteciler Demirel'e mazot konusunu soruyorlar o da endamlı konuşma ve tavırları ile durumun
vahametinden kurtulmak için"Mazot vardıda ben mi içtim"diyerek o an için sorumluluktan kurtulmaya çalışır.
Bende İliryalıya bir kez daha cevap yazdım: Arnavutça dil öğretimi,kültür öğretimi vardıda biz mi yozlaştırdık
biz mi öğrettmedik,bizmi öğretemedik ne diye bizleri suçlayıp duruyorsunuz.Bu kadar insafsız olmayınız ayıp oluyor.Bizlerde sizler gibi aynı sıralardan geçtik.Bizlede asimileye uğradık.Sıkıntınızı biliyorum ve anlıyorum,bizlerde aynı sıkıntlarıları sizlerle birlikte yaşıyoruz ve çekiyoruz.diye cevap yazıp göndrdim.
Ardından kendi özel linçiden başbaşa msn den görüştük ve hala da görüşüyoruz.sonradan herşey tatlıya
bağlandı.Sevgili Gençler birbirimizi sevelim,sabırlı ve hoşgörülü olalım.Selamlarımı,sevilerimi ve saygılarımı sunuyorum .Hoşçakalınız.

kadıköylü

Arnavut
*

« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2008, 14:30:42 »

Ben tartışmanın içine dahil olmadan Koçi Bey gibi ulusumuzun içinden çıkan değerli bir aydınımızın hakkındaki bilgilerimi paylaşmaya devam edeceğim. Benim acizane bilgilerim dahilinde Koçi Bey'in bizim halkımızın tarihini, örf, adet, anane ve geleneklerini anlattığı bir eseri yok. Yada çok az bilinen bir eser ve literatürden ulaşamıyoruz. Koçi Bey eğer böyle bir eser yazmışsada tamamıyla Osmanlı devletinin yozlaşmasıyla alakalı uyarı ve çözüm önerileri sunmak üzere yazdığı risalenin gölgesinde kalmış ve unutulmuş bir eser sanırım.
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Bu Konuyu Gönder Bu Konuyu Gönder
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!